måndag 29 augusti 2011

Ny duk på nytt bord!

I Lördags var det gårdsauktion i Änderåsen en bit ovanför Rättvik och eftersom att både jag och Emil är i behov av extra bohag nu så åkte vi dit för att gå på jakt. Här är lite bilder:

Inte så mycket folk när vi kom dit men det fylldes på rätt snabbt sen. Blev ganska billigt ändå eftersom det var en hel del skräp som gick för 10-20 kr.
Här blev det fullt med stolar så småningom.
Roligt blombord som tyvärr saknade brickan i mitten.
Det fanns något för alla.
Snygginglampa som jag var sugen på men jag släppte den på 650, var inte helt förtjust i skärmarna.
Ett parti med Helmer Ringströms Teve som tillverkades 1961-1965. Hade tänkt ropa in dom men så såg jag att min nemesis, som har en loppis i Rättvik, var där. Hon brukar vilja ha samma saker som jag hela tiden tiden så nu tänkte jag att vi kunde komma överens om det här partiet. Jag ville ju bara ha en djup och en flat så jag sa att jag låter bli att buda om jag får köpa loss två st och det gick hon med på. Hon fick partiet för 275 tror jag och jag fick två delar för 20/st. En bra deal :)

Ett par pallar i halvbra skick. Minns inte exakt vad dom gick för men ca 250 typ.
Hade tänkt buda på de grön/rosa lakanen men vi åkte hem innan det var dags för dom, orkade inte vänta.

Fint golv i ett mycket slitet hus.
Now we´re talking! Jag tänkte köpa köksmöblemanget uppe till höger men ångrade mig när jag fick syn på ett bord med Virrvarr-skiva som jag hellre ville ha. Se bild längre ner. Designprinsen Sigvard Bernadotte ritade för övrigt mönstret 1958 för just Perstorps laminatskivor.

Folkgasmask, rolig kuriosa.

Allmoge fanns det också en hel del av, som sig bör på en gårdsauktion i dalarna.


Så till duken och bordet då. Här är duken som jag nyligen ropade in på Tradera för 160 kr + porto. "Katten på råttan" av Louise Fougstedt för Almedahls. Kunde inte låta den ligga på något annat köksbord än mitt :)
Tycker sköldpaddan är helt underbar! :)
Så här bidde det då. Ett bord för 200 kr och en duk för ungefär samma pris :) Stolarna tar Emil med sig så jag får ta mina gamla Leksandsstolar igen, så får vi se om jag hittar nåt roligare så småningom.

4 kommentarer:

  1. Grattis till snyggt köksbord till kanonbra pris! Och duken hade jag också på min minneslista men missade tyvärr när den gick ut, så snygg!

    SvaraRadera
  2. Oj oj oj vilket snyggt bord & duk. Bra val.
    Hade också velat vara på den där auktionen :)

    SvaraRadera