lördag 15 oktober 2011

Jag tror att jag råkat börja samla på...

Lotus gul! Köpte en tekopp på Tradera nyligen och idag på Antikmässan här i Falun idag så köpet jag tre (!) delar, bara så där. Misstänker att det kan bli fler... :)

Köpte även tre små Erker-skålar från Kockums på mässan. Det lilla fatet med blå/dekor fångade direkt mitt intresse och det var inte så konstigt när det visade sig vara Arabia och Raija Uosikkinen. Det är stämplat Uusimaa Nyland vilket är ett landskap i södra Finland. Den lilla lampan med rosa glasskärm kunde jag inte låta bli. Jag köpte ju nyligen en liknande så jag behöver ju inte fler men vad ska jag göra när den står där och ropar på mig? :) Neptun-koppen kommer från Tradera och den får en fin plats i mitt kopp-skåp.Rörstrand-kopparna till höger heter Hjärta och kommer även dom från Tradera. Ingen uppgift om vem som står för dekoren. VB-modell är det i alla fall. Finns även i grå/vinröd dekor och en sån kopp skulle jag gärna också få ställa in i skåpet.

7 kommentarer:

 1. Fina koppar, jag har också en sån Neptun i blått/grönt! Erkerskålarna är fina också, har samlat på mig en radda av dem i olika storlekar!

  SvaraRadera
 2. Aha det var du som köpte hjärta! Tänkte bjuda men blev för snål. Jag har en trave tefat i rött/grått så hör av dig om du hittat en ensam kopp som behöver fat.

  SvaraRadera
 3. Jag har allt med viss avundsjuka sett att du har alla tre "Neptunerna", en fin liten trio :)

  SvaraRadera
 4. Anna: japp det var jag som köpte dom. Men jag kommer nog bara behålla en av dom, är villig att byta bort en eller sälja om någon är intresserad...Tack för tipset om faten!

  SvaraRadera
 5. det er en rigtig fin blog du har! og mange fine fund. jeg kan ikke huske hvordan jeg fandt hertil, men jeg kommer gerne igen:) hej.

  SvaraRadera
 6. Fina köp! Hjärta-kopparna är så söta och funkis-lampan med rosa glasskärm är så söt! Har spanat på ett flertal sådana men de är alltid så dyra... Skulle gärna ha en som sänglampa.

  SvaraRadera
 7. men lotus är ju en väldigt fin serie, den har jag själv varit sugen på..

  SvaraRadera