söndag 29 januari 2012

Helgens skörd


Har ju bott här i Östersund tidigare så i helgen blev det nypremiär på loppandet och auktionsbesökandet. Såg inte så ljust ut efter att ha besökt den stora loppisen vid vägen i Brunflo och Strandloppan inne i Östersund. Men på Loppis på gården blev det till slut napp. Och vilket napp sen! En pläd i toppskick för 90 kr. Ännu en pärla till min växande hög av filtar :) Tror att den är från Tidstrands yllefabrik. Jag var förresten på deras lilla musseum i somras, bilder kommer senare.


Efter loppandet igår så var det dags för auktion i Oviken idag. Målet var att få med mig en spark hem men priset drog iväg så jag siktade in mig på en fyndlåda istället. I den, bland en massa skräp, hade jag nämligen fått syn på tre delar Ceylon från Rörstrand, mer om serien här hos Kerstin Kokk. Kannan har en liten nagg undertill men den syns bara om man vänder på den. Fick hela kalaset för 80 kronor.


Bland skräpet i lådan fanns även de här tre kryddburkarna som kommer passa bra på min köksfläkt. Det fanns ganska mycket nejlika kvar i den ena men jag tror att bäst före-datumet är passerat :)

12 kommentarer:

 1. Skojigt att du kom till Östersund å tur för dig att jag avstod för att åka på auktionen idag! Annars hade vi nog blivit två om Ceylon kannan.... Bra köp å vilken tur att ingen av uppköparna såg den...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, jag det var nog tur för mig att du inte åkte dit. Jag har inte lärt mig vilka uppköparna är ännu men det var några där som såg misstänkta ut. Det var tydligen nån norrman där som köpte en massa annat fint som jag skulle vilja haft. Morrade lite åt honom i smyg :)

   Radera
 2. Jättesnygg pläd men auktionslådan var ju ett jäkla bra kap! :D

  SvaraRadera
 3. Vilken fynddag! Ljuvlig filt.

  SvaraRadera
 4. Vilket fynd med Ceylon! Har du Virrvarr både som bänkskiva och på väggen? Snyggt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är både på skivan och på väggen. Den som inredde det här köket en gång i tiden hade tydligen smak :) Lägenheten ligger i en enplanslänga med gamla pensionärslägenheter och köket är original sen det byggdes tydligen.

   Dessutom har jag Virrvarr på köksbordet.

   Radera
 5. mycket trevlig pläd och ännu trevligare plåtburkar du hittat!

  SvaraRadera
 6. Bra fynd!

  Du vet väl att det finns samlare av sådana kryddburkar! Vet en kille som har hundratals!

  SvaraRadera
 7. Vilken fyndlåda! Filten va jättefin och gamla plåtburkar är ju bara för charmiga!

  SvaraRadera
 8. Härliga fynd, pläden är underbar.

  SvaraRadera
 9. Vilka jättefina fynd. Det var verkligen riktiga höjdare!

  SvaraRadera