lördag 27 november 2010

Lampor med mera
Har haft lite svårt att fynda adventsljusstakar men till slut har vi hittat två stycken. Skulle ju helst vilja ha en ljusbukett/ljuskvast från Luma men dom är lite för dyra tyvärr. Dom har två stycken i en affär här i stan som vi dreglat över men dom tar 995 kr styck. Det fick bli en elljusstake för 25 kr på Erikshjälpen och en vanlig för 60 kr. Har inte fuskateldat ljusen innan advent vill jag bara påpeka utan jag lånade två ljus från en annan ljusstake :)

Jag är som bekant såld på lampor och den här gamla lampan köpte jag för 20 kr på en ny second hand-affär i missionskyrkans regi som öppnade förra helgen i Siljansnäs. Det är plastband längst in och yttertyget ser ut att vara original. Vi var in i en lampaffär idag och kollade läget och det är väldigt tydliga retro-influenser nu. Bl a sån här stringlampor för mååånga hundralappar.


 Hittade även en några intressanta "bra att ha i fall det dyker upp en kopp"-kaffe/tefat för 1 kr styck. Bl a ett kaffefat till Stig Linbergs Terra. Fatet nere till vänster är Rörstrand och lite roligt med sin Posten-dekor. Riktigt lovande ställe det där, dit kommer vi definitivt att åka fler gånger.

3 kommentarer:

 1. Hej! Vilken fin och rolig blogg ni har! Ni har fått en läsare till! /Maria
  http://dittenochdattenochenblickibackspegeln.blogspot.com/

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga fynd.
  Lampor är vi också sålda på, det är ett ganska jobbigt samlingsområde, var skall man ha alla??

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig adventsljusstake i smide med glaspeismorna, jagade runt loppisarna hela lördagen för att hitta något liknande. Dock utan att lyckas...hittade en liknande på Tradera och den var uppe 900:- med en dag kvar så de är eftertraktade, kika in på den jag hittade på mormor & mormofars vind.
  http://retroprylar.blogspot.com/2010/11/var-nya-adventsljusstake.html

  SvaraRadera