söndag 7 november 2010

Rapport från auktion i Rättvik del 1

form55 inbjöd till att göra en retrodukning men tyvärr hann vi inte det i helgen. Igår var vi på auktion hela dagen och idag har vi betsat vår hyllmöbel (bilder kommer snart). Men jag har tittat övriga bidrag och uppskattat alla fina saker. Bra jobbat!

Jag brukar alltid ta bilder med mobilen på dom partier som är intressanta, som minnesanteckningar för att inte glömma ropa på nåt. Det var riktigt bra klass på auktionen förresten, i stort sett allt från ett av dödsbona för dagen var bara UE, Rörstrand osv. Här kommer i alla fall mina anteckningsbilder (kommer ett inlägg till med vad vi köpte):

Blandat litet parti men bl a Ek-assietter som var fina.

Snygg adventsljusstake som vi var sugna på men den kom så pass sent bland utropen och vi orkade inte vänta så den fick någon annan förbarma sig över.

Under den spretiga spegeln gömmer sig två fina teakskålar.

Ett parti med Plenty från Gefle.

Två UE-krukor, mer om dom i nästa inlägg.

Här gömmer sig en dansk utdragbar teaklampa till vänster.

En jättefin stor 50-talsduk som jag spanat in men den snöt någon annan framför näsan på mig, eller rättare sagt så snålade jag ur på 150 kr nånstans.

Här har vi fyra små Erker-skålar i jättefint skick och ett parti äggkoppar från UE. Var väldigt sugna på Erkerskålarna, men vi gav oss på 200, dom gick för 300 kr.

En smörask Cocktail från Gefle, riktigt snygg. Gick för 300 kr.

Bullar och Kakar, Erik Kold. Gick för 225 kr.

Ett parti med enbart UE-krukor. 225 kr.

Atterberg-skålar, mer om dessa i nästa inlägg.

Tre vaser av Hjördis Oldfors, 600 kr.

Lite blandade UE-vaser. 350 kr.

En stor UE-kanna, mer i nästa inlägg. Bakom skymtar en svart/vit vas "Percy" tror det är Gefle. 475 kr gick den för.

Dyna till kökssoffa i skön retrostil. 20 kr.

En alldeles underbar spargris av Marianne Westman som jag blev kär i. Tyvärr var damen bakom mig samlare av MW-saker och när jag bjöd emot henne upp till 450 kr så sa hon skrattande att "jag ger mig aldrig". Jag gav mig... Den gick för 900 kr till slut. Damen bakom lät mig klappa den när hon hämtat den.

2 kommentarer:

  1. Wow vad mycket snyggt! Ser fram emot att läsa mer om Atterberg-skålarna, de var riktigt snygga!

    SvaraRadera
  2. Åh, vad kul det är med bildsvep. Femtiotalsduken hade jag nog hängt med på några femtiolappar till - man anar att den är fantastisk.

    SvaraRadera