torsdag 2 juni 2011

Ibland blir det roligare än man tänkt sig :)

Skulle bara köra från Falun till Leksand för att lämna katterna till mor å far över helgen, ska till Stockholm på matfestival. Har förresten lagt in Antikvärldens app med loppisar och grejer så nu kommer nog resan till huvudstaden ta lite längre tid än vanligt skulle jag tro ;) I alla fall så svängde jag in på Ollesgårdens glasloppis på vägen hem. Dom har MYCKET glas som namnet antyder men en del annat roligt också. Där hittade jag fem koppar och fat av en UE Karlskrona-servis, samma kopp som Bellis. 250 kr senare så var dom mina :) Nån som vet vad dekoren heter? Där hittade jag även den underbart färglada kökshandduken av UllaS och den lilla blåa löparen. Nöjd och glad fortsatte jag min resa och tänkte väl inte att jag skulle hitta ännu mer. Det ligger en liten loppis precis vid vägen när man åker igenom Bjursås som retfullt nog nästan aldrig har öppet men idag hade jag tur. Där fann jag ett lakanset med två påslakan och fyra örngott för en hundring, taget! Jag ska visa vår brokiga samling färgglada lakan sen nån gång förresten. Dom ostämplade salt- och pepparkaren fick jag för 60 kr. Tycker dom påminnner om Emilia eller om Björn Wiinblads verk lite längre ner på denna sida. Troligen inget dera men fina är dom sannerligen.

8 kommentarer:

 1. Snygga! Modellen heter alltså 498 och det är Percy som är formgivare...Bellis är dekoren med Tusenskönor.

  SvaraRadera
 2. Utifrån vad jag har läst mig till så trodde jag att Skawonius formgivit Bellis-koppen och dom här är av samma modell...

  SvaraRadera
 3. Jag har diverse priskuranter från 54-60, den finns med i en där. Det visar sig också att Skwonius inte heller gjort dekoren, det är Eva Bladh...

  Här kan du läsa lite mer och se Bellis i modell 498.

  http://femtiotalsjakten.blogg.se/2010/september/karlskrona.html

  Bellis-dekoren finns även på modellen "Karla" (modell 55 tror jag den heter), den har Skawonius formgivit!

  http://porslinan.blogspot.com/2011/03/tva-nya-koppar-till-samlingen.html

  SvaraRadera
 4. Angående salt- och pepparströarna så kan du vara på rätt spår med Nymølle och Wiinblad. Men jag skulle även kunna tänka mig norska Figgjo Flint som alternativ.

  SvaraRadera
 5. Vilken snygg dekor det var på Karlskrona-kopparna! Du fyndade loss riktigt ordentligt minsann! Vet att jag sett dina salt- och pepparströare på Tradera någon gång, de drog iväg rejält i pris! Men var var det dom kom ifrån? Tänk tänk tänk... (Ska prova att söka lite på Google och se om jag kan hitta någon info). Ha en kul helg här i stan, kanske ses vi i kungsan imorgon! :)

  SvaraRadera
 6. Aha, då är jag med. Det är alltså den andra Bellis-koppen Skawonius här formgett. Då är bilden och texten på sidan 23 i Svenska serviser lite missledande.

  Linda: fortsätt tänka på ströarna :) Vore kul att springa på varann i morgon, den där loppis-fikan skulle vi ju hinna med nån gång oxå :)

  SvaraRadera
 7. Föreslår att Du tittar in på Hebergsauktioner eller Sikö. Där finns många roliga fynd.

  SvaraRadera
 8. Parad handuken av Ullas är så snygg.

  SvaraRadera