torsdag 1 september 2011

Saturnus, liten lampa och en hylla på håret

Äntligen har jag fått tag på en riktig favorit, en saturnus-lampa! Inte en "original" men ändå, om nu Edvard Halds lampa för Orrefors är originalet. Jag gillar iaf den här varianten bäst med vit kupa och lite grönaktigt glas. Hittade den på Onytt för 900 kr. Ett riktigt bra pris jämfört med andra jag sett!


På bilden syns även bokhyllan jag åkte och hämtade igår. (riktigt trångt i lgh som synes nu när både jag och Emil köper på oss extramöbler inför delningen) Enligt Blocket-annonsen skulle den vara 110 cm bred och jag mätte noga innan så den skulle få plats i V70:n. Det skulle bli tajt men det borde gå resonerade jag. Men väl där så fick den verkligen pressas in och när jag mätte hyllan här hemma så var den 113 cm, inte undra på att det var tajt. Jag kanske ska ha lite mer marginal nästa gång :) 700 kr fick jag ge för den iaf.

I hyllan står dagens köp. Onytt igen :) En söt liten bordslampa som jag inte kunde låta bli. Den var inte så billig, 550 kr, men det jämnade ju ut sig med mina andra fynd tänkte jag och slog till. Tänk va bra det är att resonera med sig själv :)


Ska bli kul riktigt kul att fylla hyllan med fina saker! Och att hitta fina saker ska väl inte vara nåt problem ;)

6 kommentarer:

 1. Saturnuslampan är trevlig tycker jag. Å du , snyggt jobbat att få hem hyllan i v70:n. En sån där liten lampa hittade vi i en låda på vinden i mitt föräldrahem.Kul att se en till...

  SvaraRadera
 2. Jag har alltid velat ha en sån Saturnus-lampa, till slut ska även jag lyckas :-) Riktigt avis blev jag nu!

  SvaraRadera
 3. khina: åh, måste varit en trevig överraskning att hitta lampan. Den ser så gulligt hängig ut på nåt sätt. Får associationer till Wall e när han ser ledsen ut http://www.funnycorner.net/funny-pictures/6058/funny-3d-pictures/wall-e.html :)

  Movarp: Emil blev också väldigt avis på att jag snöt den :)

  SvaraRadera
 4. Kul att ha fina möbler och prylar att fixa i ordning med efter en delning. Bokhyllan är sååå snygg. Jag har en del småmöbler med svarta sidor i butiken, det är något speciellt med dom :)

  SvaraRadera
 5. saturnuslampan, åh vad fin! jag ser gärna fler interiörbilder. :)

  SvaraRadera
 6. Det kommer interiörbilder senare när delningen är klar och jag pyssat till det lite :)

  SvaraRadera