tisdag 27 september 2011

Smått och gott från helgen och Tradera

En översikt på den senaste tidens färgglada skörd.

Börjar med två tekoppar från Tradera. Dekoren heter Afrika och är en av dom alla Rörstrandsdekorer med okänd upphovsperson, eller är det nån som vet mer om den? Gratis var dom då rakt inte :) Bakom kopparna skymtar en skål ur serien Entre från Rörstrand. Formgivningen stod Carl-Harry Stålhane för och den producerades 1957-60. Skålen är i toppskick och endast 70 kronor kostade den mig på Tulavippan.

Här har vi en Markis från Rörstrand, modell Marianne Westman. Den köpte jag på BK´s Gammalt och nytt i Insjön, 75 kr var väl ett bra pris. Tallriken från Rörstrand är köpt på Tradera. Dekoren heter Aslög och den producerades 1962-69, har inte hittat info om någon upphovsperson. Aslög är en ny favorit, skulle gärna ha fler delar av den.

Nu till en Tebe från Rörstrand. Carl-Harry Stålhane har designat servisen och dekoren är även den här gången av okänt ursprung. Det här var mitt andra misstag när det gäller att av misstag köpa kaffekopp istället för tekopp på Tradera. Första gången var det en Cuba från Rörstrand. Då svor jag lite och lovade mig själv att läsa lite noggrannare nästa gång men nu hände det alltså igen, suck. Jaja, bara att lägga ut dom på Tradera igen då och göra rätt nästa gång och köpa tekoppar :)

Fatet med blomman på är en Daisy Turi Design från Norska Figgjo Flint, 30 kr på Tulavippan. Den gula karotten från Arabia med dekor av Kaj Franck kunde jag inte låta bli, den är så färgglad och munter. Har ingen bra plats för den i köket där den syns bara men för 50 kr så löser det sig nog :) Skålen är nog även den en kändis i retro-sfären. En del ur serien Rimini Blu från Bitossi. Det brukar vara svårt att hitta nagg-fria exemplar och den här är inget undantag men det var bara en yttepytte nagg och endast en till antalet så för 50 kr slog jag till hos BK´s Gammalt och nytt.
En lampa blev det så klart också, 125 kr på BK´s. Hittar nog en plats för den :) Stringhyllan i fint skick gav jag 375 kr, har sett billigare på loppisar men då är dom oftast inte i så bra skick som denna. Nu har jag en till hylla att ställa en massa fina saker på, vilken tur, nu kan jag ta en vända till i helgen :)

6 kommentarer:

 1. Jag har fyra assietter 18 cm i diameter av Aslög i fint skick. Maila mig om det är intressant.

  SvaraRadera
 2. Mycket fint! Kul att du hittade stämplade ex av Afrika, oftast är de ostämplade. Saknar en sån i samlingen, VB-modellkoppar har varit lågprioriterade som inköp senaste åren, har bytt några det är allt.

  Jag hittade faktiskt en Stringylla förra veckan på loppis. Tror inte det var original String hyllor, men skicket var utmärkt och det var hela 4 hyllplan. Priset kan jag inte heller klaga på :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kaksmulan/ karin10 juni 2012 23:07

   Hej! Jag har tekoppar afrika, men de har keramikfat i grå/ grön glasyr. Kan det möjligtvis stämma att de även såldes så eller är det fel? Med vänlig hälsning, Karin

   Radera
 3. Många fina fynd där! Afrika-kopparna gillar jag skarpt!

  SvaraRadera
 4. Många vackra saker där, Afrika-kopparna är så snygga! Och String-hyllan fick du till bra pris tycker jag, här i trakterna ligger de oftast närmre tusenlappen...

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset form55 men assietter behöver jag inte just nu.

  Movarp: jag har inte heller letat efter VB, jag har snöat in på AU. Men Afrika kunde jag inte låta bli. Jag kan tänka mig att byta bort en av dom mot nåt fint ;)

  trillivippa: det är nog inte alltid fördel att bo i en stor stad när det gäller att leta fynd, utbudet är större men priset är nog oftast högre.

  SvaraRadera