söndag 17 oktober 2010

Många lådor blir det!

Den här hyllan/lådfacket köpte vi på en antikhandel här i Falun. Den har 49 lådor, är 1,95 m hög och har stått i en gammal järnhandel. Har slipat alla lådorna nu och nästa steg är att slipa själva hyllan. Lackad gul furu är inte favoritfärgen direkt :) Vi har försökt hitta en bets som skulle passa vilket visade sig vara ganska svårt. Hade från början tänkt mig nån kall grå/brun nyans. Som en gammal hölada ungefär. Provade med en grå först men den ser för rosa ut på nåt sätt. Provade sen med en brun bets och det blev riktigt snyggt även om vi hade velat ha grå/brun från början. Så det får nog bli den.

Nästa projekt blir att fösöka hitta etiketthållare i gammal stil till alla lådorna. Nån som har 49 st liggande i nåt hörn? ;)

Så här såg den ut helt oslipad.


6 kommentarer:

 1. Den var grym!!! Jag har en massa såna som ni vill ha faktiskt, men tyvärr är dom inte till salu, ska använda dom själv framöver. För några år sen köpte jag massor av såna saker på Tradera, t.ex kökshandtag i riktigt gammal 1900-talsstil (i originalkartong), billigt för det mesta så det är ett tips att hålla koll där, det blir åtskilligt billigare än att köpa på antikhandel!

  SvaraRadera
 2. Jag glömde säga att jag tycker att ni ska måla den i linoljefärg, brun umbra, det är en färg som gör att den känns stilmässigt riktig, jag har en gammal furuskänk som är målad i den färgen, så grymt snyggt!

  SvaraRadera
 3. Är du helt säker på att dina etiketthållare inte är till salu? ;) Skämt å sido. Springer du på några som du inte behöver själv så vet du vilka som behöver 49 st.

  Har du bild på furuskänken?

  Tack för bytesaffären förresten. Mina VB-koppar blev plösligt dubbelt så många. Nu behövs det ett större skåp :)

  SvaraRadera
 4. Den där hyllan är ju helt underbar! Ser fram emot bilder på när den är färdigbetsad och klar, med etiketthållare. :)
  Eller så struntar ni i etiketthållarna så har ni ett gigantiskt memory att träna minnet med. ;)

  SvaraRadera
 5. Helt underbar byrå, tänk vad mycket man kan fylla alla dessa lådor med... =)

  SvaraRadera
 6. Ett långskott, men kolla med järnhandeln i Hökarängen (sök på min blogg, har gjort inlägg därifrån), de har massor av oväntade saker. Man vet aldrig.

  SvaraRadera