fredag 11 februari 2011

Egen butik? Tja, kanske det!

Tanken på att starta en egen retrobutik har dykt upp med jämna mellanrum och i samband med en trolig flytt till en lite större ort inom en inte alltför avlägsen framtid så börjar konkreta planer att dyka upp. Orten vi ska till har ingen retro-butik just nu, bara mossiga antikhandlare, så förutsättningarna ser bra ut men mer research behövs så klart. Lite lätt skrämmande tanke att starta eget men ooooo så spännande och inspirerande. Starta eget-kurs står på schemat!

Ni som har erfarenhet av att starta eget i allmänhet men retrobutik i synnerhet får gärna komma med tips!

11 kommentarer:

 1. Det är mina drömmar också. Lycka till, har inga speciella tips, kör på.

  SvaraRadera
 2. Spännande planer! Har tänkt den tanken själv många gånger, men det får dröja tills jag flyttar till en mindre stad tror jag.
  Håll oss uppdaterade med planerna, blir det en butik så får jag se till att åka upp till öppningen! :)

  SvaraRadera
 3. Det blir snarare att åka nedåt... :)

  SvaraRadera
 4. Skall det bli en butik som ni sköter på fritiden, dvs kvällstid och helger? Hittar ni en lokal med låg hyra så kan det gå, men räkna med massor av jobb. Att leva på det är tufft - jag vill inte försöka, även om många har frågat om inte jag skall öppna eget.

  SvaraRadera
 5. Sluta aldrig drömma, drömmen kan slå in! Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Åh!

  Jag öppnade min butik för två veckor sedan och jag tror att det kan vara det bästa jag gjort. Jag är ingen expert på retro-prylar utan säljer sådant som jag själv (eller min mor) tycker är fint - blandat med lite nya livsförgyllande saker.

  För mig är en sysselsättning som jag trivs med viktigare än att tjäna storkovan, vilket jag tror är en förutsättning för att man ska fixa det.

  Hoppas du också vågar och gör det!

  (vi finns i Årsta, Sthlm och butiken heter tid & rum)

  SvaraRadera
 7. Säg till mig när du ska på kurs så hänger jag på! Mitt framtida företag står och pockar på mig och ropar kom igen! kom igen!

  SvaraRadera
 8. Kul! Synd dock att ni ska flytta, ni får berätta mer nästa gång vi ses!

  Det blir nog både kul, men jag säger som JJ, samtidigt tufft! Jag skulle kunna tänka mig något sånt som en fritidsgrej, men inte att driva ensam eftersom det krävs rätt stor insats!

  SvaraRadera
 9. Tack för era kommentarer. Har inte varit så aktiv i bloggen på sistone men nu är vi tillbaka :)

  Har tänk mycket på det här med egen butik. Jag räknar med att det skulle ta mycket tid men samtidigt vara roligt och stimulerande. Det skulle i så fall vara ett heltids-jobb för min del och Emil skulle ha ett eget annat heltidsjobb. Det som jag inte får ihop är våra framtidsplaner på att bli fler än två i familjen, bara planer för tillfället, ingenting i ugnen än så länge. Hur som helst så medför det i så fall föräldraledighet och det är ju ingen lyckad kombination med en egen butik. Så vi får nog helt enkelt se oss besegrade av verkligeheten nu så länge och kanske återkomma till vår dröm framöver när vi har mer tid.

  SvaraRadera
 10. Nedåt? Ska ni flytta? Nu blir jag nyfiken! :)
  Vi får hoppas på bulle i ugnen snart då så kan du kanske börja starta upp butiken i lugn takt under mammaledigheten. ;)

  SvaraRadera