tisdag 21 juni 2011

Taklampa, Hemmets lag, Tidstrand-pläd och tekopp

Det var inte bara besvikelse på auktionen i söndags. Vi ropade in ett parti med diverse junk men bland skräpet gömde sig en taklampa minsann. Tänka sig, en lampa till :) Skräpet får Ta till vara som vanligt.



Tog en liten runda i lördags bland annat till Erikshjälpen i Rättvik och där hittade jag en kökshandduk med stora visdomsord. M Bühler har stiftat Hemmets lag och visst ligger det väl nåt i det där ;)



I Tällberg på en liten loppis hittade jag en ursnygg Tidstrand-pläd av Inez Svensson. Höll på att ramla baklänges när svaret blev 20 kr på min fråga om priset. Men jag såg att den tyvärr var lite trasig på ett ställe men jag köpte den ändå till katterna. Tänkte rädda en av mina andra hela plädar från katthårs-döden och visst passar Liten bra på den nya pläden, hon godkände den i ett nafs. Meeow!



Kunde ju inte komma hem igen utan en tekopp. Hittade denna på Leksands antik och kuriosa. Hon som har butiken hade inte kunnat luska ut vem som står bakom den men jag har en känsla av att det finns någon där ute som kanske vet ;) Passar bra bland mina andra koppar gör den i alla fall men skåpet är proppfullt nu...

3 kommentarer:

  1. Lampan är superfin och koppen likaså!

    SvaraRadera
  2. Kökshandduken är klockren och lillkissen såg ut att trivas bra på pläden! :)
    Tyvärr kan jag inte bidra med någon info om dekoren på Rörstrands-koppen. De har ju gjort ett antal dekorer som aldrig fått något namn.

    SvaraRadera
  3. Försökte implementera Husets lag här hemma men Emil var visst inte mottaglig :)

    Vet du möjligtvis vem som formgett själva koppen?

    SvaraRadera